Aandacht, alleen maar placebo-effect of onmisbaar ingrediënt ?

Bettine Vriesekoop en anderen spreken over China en acupunctuur

Ik ben opgeleid als acupuncturist aan de Traditional Chinese Medicine Academie, ook wel de TCMA genoemd. Op 25 mei 2013 vierde de TCMA haar 10- jarig bestaan met een congres in Utrecht. Bettine Vriesekoop was een van de sprekers. Zij vertelde over haar tijd in China, als 18-jarige tafeltennisster en later als correspondent voor het NRC. Ook Koos van Kooten, acupuncturist in Utrecht, was aanwezig. Hij gaf een lezing over “Aandacht, het ongrijpbare ingrediënt”.

Aandacht

In zijn lezing kwam het belang naar voren van aandacht voor de cliënt in de behandeling. Hij haalde diverse onderzoeken aan waar uit naar voren kwam dat aandacht, en de uitleg en informatie die je geeft over acupunctuur en je behandeling, de behandelresultaten positief beïnvloeden.

Hiermee werd ik bevestigd in mijn mening en eigen ervaring dat aandacht belangrijk is, belangrijker als dat je op het eerste gezicht zou denken. Daarom vormt aandacht voor u als cliënt altijd een wezenlijk onderdeel van mijn behandeling. Voor meer informatie of het maken van een afspraak neem contact op met Acupunctuur Karen Remmers in Helmond.