Hooikoorts: 7 tips voor minder last

In het radioprogramma Vroege Vogels van zondag 26 februari werd gesproken over de  bomen en struiken die nu alweer in bloei staan en de pollen die daardoor door de lucht zweven. Als je er gevoelig voor bent en last van hooikoorts hebt zijn die pollen erg lastig.

Je niest veel, je neus loopt, je ogen tranen en prikken, je voelt je niet lekker. Je kunt er zelfs echt ziek van zijn en thuis moeten blijven van je werk.

Hoe komt het dat je gevoelig voor pollen bent? Er zijn 3 groepen van oorzaken voor hooikoorts. De eerste is dat je misschien astma hebt. Bij astma zien we vaker dat mensen ook gevoelig zijn voor katten en hondenhaar, huismijt, voor een bepaald soort pleisters, metalen in sieraden, voor sommige vruchten en soms ook voor pollen. De tweede is een aangeboren gevoeligheid voor pollen. En de derde is dat je in de loop van je leven steeds gevoeliger raakt voor pollen.

Met acupunctuur kunnen je hooikoortsklachten vaak goed verholpen worden. Een voordeel van acupunctuur is dat het geen bijwerkingen heeft zoals die wel kunnen voorkomen bij de medicijnen die genomen worden bij hooikoorts. Dat is gunstig als je bijvoorbeeld zwanger bent en geen medicijnen wilt innemen.

Wat kun je volgens de Traditionele Chinese Geneeswijzen zelf doen om minder last van hooikoorts te hebben?

7 tips voor minder last van hooikoorts:
  1. Verminder stress. Stress werkt nadelig op de hooikoorts.
  2. Los situaties op die je emotioneel veel kosten. Heftige of langdurige emoties kunnen je hooikoorts nadelig beinvloeden.
  3. Zorg dat je “batterij” opgeladen blijft: Werk niet te hard. Put jezelf niet uit, ook niet door veel feesten of drugs. Of door heel veel te sporten of langdurig heel zwaar lichamelijk werk te verrichten.
  4. Zorg voor een wat legere agenda.
  5. Slaap voldoende, ook hiermee houdt je je energie op peil.
  6. Neem de tijd om te koken. Gezonde voeding helpt je energie weer aan te vullen.
  7. Laat voeding die je hooikoorts nadelig beinvloedt weg. En neem wat meer van voeding die zorgt dat je “batterij” opgeladen blijft.

Wil je meer weten over gezonde voeding of acupunctuurbehandelingen bij hooikoorts? Neem dan contact op met Acupunctuur Karen Remmers, telefoonnummer 06-48578882. Mailen kan ook naar info@acupunctuurkarenremmers.nl