Acupunctuur bij voorhoofdsholte- en bijholteontsteking

Acupunctuur bij voorhoofdsholte- en bijholteontsteking kan helpen

Een patiënte met COPD heeft sinds ruim 35 jaar last van voorhoofdsholte-  en bijholteontsteking. Door middel van acupunctuur bij voorhoofdsholte- en bijholteontsteking is zij van haar klachten af gekomen.

Aanvankelijk had zij een tot twee keer per jaar deze ontsteking, de laatste jaren is dat wel drie tot vier keer per jaar, vaak in januari en in het voor- en najaar. Zij voelt zich dan rot, is moe, snottert en heeft een druk op het gezicht en een kloppend gevoel bij voorover buigen. Ook als ze ligt heeft ze meer last, slapen is dan lastig. De laatste jaren is er dan antibioticakuur nodig om de klachten over te laten gaan. Mevrouw zou graag zien dat ze de antibiotica niet meer nodig heeft en komt daarom voor acupunctuurbehandelingen.

De behandeling van voorhoofdsholte- en bijholteontsteking 

We beginnen in oktober. De behandelingen zijn onder andere gericht op het versterken van het immuunsysteem en de longen. Ook past mevrouw haar voeding wat aan. Door bepaalde voedingsmiddelen weg te laten en te vervangen door andere ontstaat er minder slijm en is ze minder snel verkouden. Ondertussen merkt ze ook dat ze fitter wordt, en het bijvoorbeeld bij sporten of het huishouden langer volhoudt. Mevrouw komt zonder voorhoofdsholte- of bijholteontsteking of antibiotica de herfst, winter en het voorjaar door en is daar erg blij mee. Ook de jaren daarna heeft zij geen last meer van de nare ontstekingen.

Acupunctuur als onderhoudsbeurt

Mevrouw komt nu nog af en toe voor een ”onderhoudsbeurt”. Ze is zeer tevreden. Het gaat goed, zegt ze, mede dankzij de acupunctuurbehandelingen!

Meer weten? Of wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Neem dan contact op met Acupunctuur Karen Remmers.