Hooikoortsklachten zijn met acupunctuur vaak goed te verhelpen!

Hooikoortsklachten zijn met acupunctuur vaak goed te verhelpen!

Bepaalde bomen staan al een tijdje in bloei, en bij sommige mensen beginnen de hooikoortsklachten al weer op te treden. Niesen, een loopneus, jeukende en tranende ogen, keelpijn of een geïrriteerde keel zijn misschien enkele van de klachten waar je last van hebt. Je voelt je verkouden of soms warm en zweterig. Je bent wat geïrriteerd en wat meer vermoeid. Soms krijg je wat minder lucht. Eerst denk je nog: oh, het is maar een gewone verkoudheid, maar dan gaat het niet over. Het niesen is toch wel heel vaak en die jeukende en ogen, die heb je niet als je gewoon verkouden bent. En dan denk je: oh, is het hooikoorts seizoen voor mij alweer begonnen? Naar buiten gaan lokt niet. Je klachten nemen dan juist toe. Tuinieren, sporten, het lunchommetje met je collega’s of lekker wandelen of fietsen en een terrasje pikken: het is voor jou door de hooikoorts geen pretje!

Hooikoorts en acupunctuur

Hooikoortsklachten zijn met acupunctuur vaak goed te verhelpen. De een heeft genoeg aan drie behandelingen, een ander heeft meer behandelingen nodig om de klachten onder controle te krijgen. Dat hangt af van onder andere je conditie en ook van eventuele andere klachten die je hebt, bijvoorbeeld een voedsel- of huismijt allergie of astma. Stress kan ook invloed op je klachten hebben. Datzelfde geldt voor vermoeidheid door veel werken of langdurig zwaar lichamelijk werk.

Acupunctuur bij hooikoorts is zonder bijwerkingen

Het voordeel van acupunctuur is dat het geen bijwerkingen heeft zoals dat wel het geval is bij sommige reguliere medicijnen die je neemt bij hooikoorts. Ook als je de medicatie niet verdraagt of als je zwanger bent is acupunctuur een goede optie. Als de klachten eenmaal onder controle zijn hoef ook niet meer dagelijks medicatie in te nemen. Je bent er als het ware voor het seizoen vanaf.

Geïnteresseerd of heb je klachten of wil je een afspraak maken? Neem contact op met Acupunctuur Karen Remmers!