Vergoedingenoverzicht, zorgverzekeraars vergelijken voor 2019

Vergoedingenoverzicht

Wilt u in 2019 weer gebruik maken van acupunctuur? Dan is het fijn om te weten wat uw zorgverzekeraar vergoedt. Hieronder kunt u doorklikken naar het vergoedingenoverzicht. Acupunctuur zit in het aanvullende pakket en valt onder alternatieve geneeswijzen.

Alternatieve geneeswijzen

Hoogleraar Europese etnologie Peter Jan Margry werkt bij het Meertens Instituut. Hij deed onderzoek naar de sociaal-culturele aspecten van alternatieve geneeswijzen. In de Volkskrant schat hij dat zo’n 35 procent van alle mensen ooit in het leven gebruikmaakt van een alternatief middel of alternatieve behandeling. Dat kan zijn van yoga en mindfullness tot homeopathie. ‘Er is een groot contingent aan onverklaarde klachten of zaken waarvoor in de reguliere geneeskunde geen oplossing bestaat,’ volgens Margry.

Behoefte aan alternatieve geneneeswijzen volgens hoogleraar huisartsengeneeskunde Assendelft

Ook Pim Assendelft, hoogleraar huisartsengeneeskunde aan het Radboud UMC in Nijmegen, weet dat er ‘miljoenen mensen naar alternatieve genezers gaan’. Hij noemt chronische lage rugpijn als klacht waar reguliere behandelaars zich vaak geen raad mee weten. Het is volgens hem niet vreemd dat mensen daarmee naar een alternatieve behandelaar gaan en zich gezien en geholpen voelen.

Assendelft vindt dat de klassieke geneeskunde alternatieve behandelingen serieus moet nemen. ‘Er is een grote behoefte aan. De klassieke geneeskunde kan heel veel niet verhelpen. Er is vaak te weinig tijd en dat moeten we niet onderschatten: mensen worden nauwelijks aangeraakt.’

Acupunctuur en uw gezondheid

Zoals we hierboven kunnen lezen kan acupunctuur zeker een rol spelen in het zorgen voor je gezondheid. Acupunctuur kan ook in 2019 uw gezondheid ondersteunen. Wilt u weten wat uw zorgverzekeraar vergoedt aan acupunctuur in 2019? Of bent u op zoek naar een zorgverzekeraar met meer vergoeding voor acupunctuur in het pakket? Klik hier.