Spinaziesoep

Spinaziesoep voor twee personen

Soep is een gemakkelijke en lekkere manier om meer groente binnen te krijgen. De ingrediënten voor deze lekkere en gezonde spinaziesoep zijn:

1 ui gesnipperd

1 aardappel in kleine blokjes

300 gr gewassen spinazie grof gesneden

milde olijfolie

gekookt heet water

biologisch bouillonblokje

nootmuskaat, zout, peper

evt. wat citroensap

gekookt biologisch ei in kleine snippertjes gesneden

evt. 2 sneden volkoren speltbrood in reepjes gesneden, bestrooid met biologische geitekaas, in de oven gebakken tot de kaas smelt en licht bruin wordt.

evt. scheutje biologische joghurt of creme fraiche

Hoe bereid je deze lekkere spinaziesoep?

Fruit de ui zacht in de olie, voeg de gesneden aardappel en spinazie toe. Bak kort mee. Voeg gekookt water toe tot het geheel net onder staat. Voeg een half bouillonblokje toe. Laat koken tot de aardappel gaar is. Pureer met staafmixer. Voeg evt. nog water toe als het geheel te dik is. Breng op smaak met evt. nog een stukje bouillonblokje, zout, peper, evt. iets citroensap. Rasp er wat verse nootmuskaat over. Serveer met eisnippertjes erover gestrooid en eventueel de broodsoldaatjes met kaas erbij.

In plaats van het ei en het brood kun je de soep ook  serveren meteen scheutje yoghurt of creme fraiche over de soep.

Spinazie bevat veel goede voedingsstoffen, zoals ijzer en vitamine C. Het bevat echter ook oxaalzuur. Dit onttrekt kalk/calcium aan het lichaam. Dit vang je een beetje op met het ei, de kaas en/of de joghurt. Wissel deze soep echter af te met andere soepen, zodat je zo gevarieerd mogelijk eet. Eet smakelijk!

Ben je geinteresseerd in nog meer lekkere recepten? Kijk dan naar het recept van deze pompoensoep.