Even voorstellen

Acupunctuur Karen Remmers- wie ben ikKaren Remmers, acupuncturist 

Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Karen Remmers. Van origine ben ik fysiotherapeut, nu niet meer praktiserend. Ik ben als acupuncturist werkzaam in Helmond.

Fysiotherapie en Revalidatiecentrum Blixembosch

Vanuit een brede interesse en liefde voor ballet en beweging koos ik na mijn middelbare schoolopleiding voor de HBO opleiding fysiotherapie.

Ik heb ruim 15 jaar ervaring als fysiotherapeut, waarvan elf en half jaar als fysiotherapeut in Revalidatiecentrum Blixembosch te Eindhoven.

Primitieve Dans

Ook heb ik de 2- jarige opleiding Primitieve Dans bij Lucia Blersch in Eindhoven gevolgd.

Hierna leidde ik in Blixembosch de bewegingsgroep waar revalidanten door middel van primitieve dans en muziek konden ontdekken wat hun bewegingsmogelijkheden waren ondanks de beperking, pijn, of vermoeidheid die zij ervoeren.

Acupunctuur en Karen Remmers

Nadat ik zelf met acupunctuur was behandeld, mijn energie duidelijk toenam en ik beter in mijn vel zat dan voorheen was mijn interesse in de acupunctuur gewekt.

Aan de Traditional Chinese Medicine Academie in Nederland, de TCMA, volgde ik daarom de drie jarige post-HBO-opleiding tot acupuncturist.

Voor mij was en is acupunctuur de holistische behandelwijze bij uitstek. Een totale behandelwijze met aandacht voor alle aspecten van de mens. Met aandacht voor het geheel van lichaam, geest en emoties.

Belangrijk, want gezondheid is voor mij meer dan alleen maar de afwezigheid van ziekte. Het betekent ook dat je je prettig voelt in je leven. Dat je je gezond en vitaal voelt, en tegelijkertijd rustig en ontspannen.

Acupunctuur heeft hier oog voor en is daarom voor mij de behandelmethode waarmee ik graag wil werken.

Gezonde voeding

Voeding is een van de pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ik wilde mij hier meer in verdiepen en heb in 2014 en 2015 de jaaropleiding Voedingsleer bij Betteke Visserman aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai gevolgd.

Kwaliteit

Om de kwaliteit van mijn behandelingen te waarborgen ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, de beroepsvereniging NVA.

Door middel van (verplichte) bijscholing en intervisie bekwaam ik mij verder in mijn vak. Wilt u meer weten over mijn werkzaamheden en de door mij gevolgde bijscholingen kijkt u dan op mijn LinkedIn-profiel.